VVD Amstelveen & Ouder-Amstel bundelen krachten

De VVD-afdelingen Amstelveen en Ouder-Amstel zijn bestuurlijk samengevoegd tot een gezamenlijk liberaal netwerk. Met het samengaan van de besturen kan de partij krachtiger en slagvaardiger opereren op zowel lokaal als regionaal niveau.

© Anko Stoffels

Het vormen van een groter, gemeentegrensoverschrijdend netwerk maakt onderdeel uit van een vernieuwing binnen de landelijke partijorganisatie, waarbij VVD-leden veel nauwer betrokken worden bij wat er speelt in hun buurt of regio en zodoende ook hun stem krachtiger kunnen laten horen.

Geografisch
Geografisch gezien passen de afdelingen Amstelveen en Ouder Amstel prima bij elkaar en ook zijn er al tal van gezamenlijke belangen binnen het lokale liberale spectrum. Op 7 juli 2016 is de samenvoeging officieel bekrachtigd bij Brasserie Paardenburg aan de Amstelzijde, gelegen op de grens van beide gemeenten.

Brug
Voor netwerkvoorzitter Claudio Mancinelli was de vorming van één liberaal netwerk een logische stap: ‘De VVD behoudt de lokale identiteit en fracties in zowel Amstelveen als Ouder-Amstel, maar samen staan we een stuk sterker. Denk bijvoorbeeld aan de naderende afsluiting van de brug tussen Amstelveen en Ouderkerk: onze leden in beide gemeenten trekken daarin samen op.’

Betrokkenheid
De VVD Amstelveen en Ouder- Amstel kennen van origine veel trouwe leden en in het nieuwe netwerk kunnen zij goed worden betrokken. ‘Voor onze leden is er in het nieuwe netwerk volop ruimte om zich te ontplooien’. Het aankomende jaar zal hier veel ruchtbaarheid aan worden gegeven.

Open liberaal netwerk
Het nieuwe netwerk is niet alleen geschikt voor VVD’ers, maar voor iedereen die het liberale gedachtegoed aanhangt. Op bijeenkomsten en themadagen zijn ook niet-VVD’ers welkom. Met de samenvoeging van de afdelingen Amstelveen en Ouder-Amstel heeft de VVD een van de grootste politieke netwerken in de regio.