VVD verheugd met oplossing vervanging Amstelbrug

De VVD is verheugd dat er een goede oplossing is gevonden voor de bereikbaarheid van Ouderkerk en de Amstelzijde tijdens de verbouwing van de oude naar de nieuwe brug bij Ouderkerk aan de Amstel.

In eerste instantie vond de provincie het te duur om een oplossing te vinden voor de ondernemers en de bewoners, maar na aandringen van de VVD en nadat er 2500 handtekeningen waren verzameld van belanghebbenden uit de omgeving, heeft wethouder Bot van Ruimtelijke Ordening zich ingezet om de provincie op andere gedachten te brengen.

Er is nu door de provincie een oplossing gevonden door de oude brug pas af te breken als de nieuwe is aangelegd, waardoor er altijd een verbinding is gegarandeerd voor autovervoer en voor fietsers. De VVD van Ouder-Amstel en Amstelveen vonden het niet acceptabel dat de horeca op de Amstelzijde maandenlang niet per auto bereikbaar zouden zijn en dat er voor de bewoners van Amstelveen en Ouderkerk alleen maar mogelijkheid zou zijn om via de snelweg van A naar B te kunnen komen. Daarom hebben zij de handen ineengeslagen en is er nu een oplossing die tevens binnen het budget van de provincie kan worden gerealiseerd.


Op de foto's (v.l.n.r.): 

VVD Fractieleden Paul Feenstra, Victor Frequin, Hans Bulsing, Barbara de Reijke, Ondernemer Jan Semeins van Brasserie Paardenburg en VVD Fractieleden Janneke Leegstra en Inza Gast.