VVD start onderwijsdialoog op stakingsdag scholen

Volgende week, op woensdag 14 maart, is een nieuwe stakingsdag aangekondigd waarbij er door de basisscholen in Noord-Holland geen les gegeven zal worden. Ook ouders en kinderen in Ouder-Amstel ondervinden hier last van. Hoewel veel van hen wel een verbetering willen zien van de kwaliteit van het onderwijs. De VVD Ouder-Amstel grijpt deze dag aan voor het starten van een onderwijsdialoog waarin zij de wensen van Ouderkerk en Duivendrecht willen inventariseren.

De leraren maken zich ernstige zorgen over de toekomst van het onderwijs. Het tekort aan leraren is groot en de werkdruk is hoog. Daarom staken zij voor verlaging van de werkdruk en een hoger salaris. De VVD Ouder-Amstel grijpt de staking aan om het gesprek aan te gaan over de kwaliteit van het onderwijs.

“Wij zien graag dat er op scholen in de gemeente meer maatwerk in onderwijs wordt aangeboden,” geeft VVD lijsttrekker Barbara de Reijke aan. “De ondersteuning voor kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben, moet goed geregeld worden. Dat gaat bijvoorbeeld over hulp bij dyslexie of extra begeleiding voor kinderen met een achterstand op rekenen of taal. Als VVD vinden wij het daarnaast ook belangrijk dat er voldoende ruimte geboden wordt aan kinderen die juist op onderdelen extra moeten worden uitgedaagd.”

Ouders besteden tegenwoordig meer geld zelf aan bijvoorbeeld bijles en huiswerk ondersteuning. Of ze brengen hun kinderen naar Amsterdam of Amstelveen om te zorgen dat ze een school vinden die beter bij hun kinderen passen. “Wij begrijpen dat ouders het beste voor hun kinderen willen”, vervolgt De Reijke. “Tegelijkertijd betekent dit dat het onderwijs in onze eigen gemeente te kort schiet. De VVD wil graag dat de kinderen in het eigen dorp naar school kunnen gaan. Dat is ook belangrijk voor de sociale ontwikkeling van de kinderen. Daarom willen wij in overleg met de scholen en ouders om vast te stellen hoe er voor gezorgd kan worden dat er meer maatwerk in het onderwijs in Ouder-Amstel georganiseerd kan worden.”

De VVD start op 14 maart met een onderwijsdialoog waarin ze in gesprek gaan scholen en ouders over de kwaliteit van het onderwijs. Heeft u ideeën voor het onderwijs in Ouder-Amstel? U kunt hiervoor contact opnemen met de lokale VVD via de website of via Facebook.