Coalitieakkoord 2018 - 2022

Zoals we u eerder geïnformeerd hebben, zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de VVD in Ouder-Amstel met een mooi resultaat afgesloten. 
 
Als grootste partij hebben wij het voortouw genomen in de onderhandelingen. Wij zijn verheugd u te melden dat wij samen met CDA, D66 en GroenLinks een coalitieakkoord hebben gesloten!
 
Het akkoord bevat een groot aantal voor de VVD belangrijke punten, waaronder:
  • meer bouwen specifiek voor jongeren en ouderen uit onze eigen gemeente waarbij er gezorgd wordt voor draagvlak van omwonenden;
  • versneld aanpakken van wegen, fiets- en voetpaden met achterstallig onderhoud en structureel meer investeren in het onderhoud;
  • veiligheid vergroten door o.a. meer zichtbaar maken van handhaving;
  • versterking groene karakter van de dorpen;
  • verbeteren bereikbaarheid waarbij verkeersknelpunten onder de loep genomen worden;
  • investeren in verbetering van het onderwijs, zowel in schoolgebouwen als in programma’s om het onderwijs beter aan te laten sluiten op de behoefte;
  • een structureel sluitende begroting zonder lastenverzwaring 
  • verbeteren van communicatie naar bewoners en ondernemers
Een resultaat waar wij trots op zijn! Het bereiken van een coalitieakkoord betekent ook dat we als VVD na vier jaar oppositie weer deel uit gaan maken van het college. Barbara de Reijke zal namens de VVD als wethouder de portefeuilles financiën, ruimtelijke ordening, sport, welzijn, vrijwilligers, gezondheid en burgerparticipatie ter hand nemen. Tevens zal zij dan 1e loco-burgemeester zijn. Haar positie als fractievoorzitter in de raad zal worden overgenomen door Frans Slats.
 
Komende donderdag 17 mei zal het coalitieakkoord in een raadsvergadering worden besproken waarna het nieuwe college zal worden beëdigd. U bent van harte welkom deze vergadering en de beëdiging bij te wonen in het gemeentehuis in Ouderkerk om 20:00 uur.
 
Mocht u vragen hebben over het coalitieakkoord, met ons van gedachten willen wisselen of wellicht zelfs overwegen actief te worden, neemt u dan gerust contact met ons op via vvd.ouderamstel@gmail.com.