De stille kracht van vrijwilligers

Wist u dat één op de twee Nederlanders van 15 jaar of ouder zich minstens 1x per jaar inzet als vrijwilliger? Het meest zet men zich in voor sport, school, verzorging/verpleging en jeugd/buurthuiswerk. Maar ook in de politiek zijn we in grote mate afhankelijk van de belangeloze inzet en inbreng van inwoners. Vrijwilligerswerk is daarmee de ‘stille kracht’ in onze samenleving.
We kunnen eigenlijk niet meer zonder.

Er is daarom veel aandacht voor het werk van vrijwilligers en dat is terecht. Niet alleen de vraag neemt toe maar ook het werk van de vrijwilliger wordt steeds complexer en met meer verantwoordelijkheid. Is het dan nog wel leuk om je vrijwillig ergens voor in te zetten?

Zeker weten, ik doe het zelf ook! Naast mijn fulltimebaan en raadswerk help ik op de school van mijn dochter, bijvoorbeeld met voorlichting over democratie of een debattoernooi maar ook gezellig meelopen met de avondvierdaagse. Ik krijg er energie van en er veel voor terug.

De VVD is ontzettend blij met vrijwilligers die zich keer op keer inzetten. Dankzij hen is Ouder-Amstel zo’n leuke gemeente om in te wonen. Het zorgt voor samenhang, levendigheid en we hebben er mooie evenementen aan te danken zoals bijvoorbeeld de feestweek rondom koningsdag.

Hoe komen we dan aan al die vrijwilligers? Dit kan niet zonder de inspanningen van de medewerkers van Coherente (www.coherente.nl). Zij weten welke organisaties vrijwilligers nodig hebben en via de speciale online vacaturebank kan iedereen snel iets vinden wat bij hem of haar past. Ook de politieke partijen hebben zoals gezegd dringend vrijwilligers nodig. Heeft u interesse? Dan praat ik er graag een keer met u over. Probeer het eens en voeg je bij die andere helft van de Nederlanders!