VVD en PvdA Ouder-Amstel vinden bomenkap niet te verkopen.

De PvdA en VVD in Ouder-Amstel vinden de kap van duizenden bomen voor een tankstation en verzorgingsplaats langs de A9 niet te verkopen. Binnen een straal van 12 km zijn er diverse andere tankstations. De partijen roepen Rijkswaterstaat, het kabinet en de Tweede Kamer met borden langs de snelweg en een videoboodschap op om de bomen te laten staan en automobilisten te wijzen op de tankstations in de buurt.

De bomenkap als gevolg van het tracébesluit voor de A9 houdt de gemoederen in Ouderkerk a/d Amstel flink bezig. De gemeenteraad heeft zich met een raadsbreed aangenomen motie op 31 oktober uitgesproken tegen de komst van een tankstation en verzorgingsplaats waarvoor duizenden bomen gekapt moeten worden. De VVD en PvdA-fractie in Ouder-Amstel menen dat het tijd is voor actie. Jan Alberts (PvdA): “er wordt veel gesproken, maar vooralsnog verandert er niets!”  Frans Slats (VVD): “wij vinden het niet te verkopen dat in deze tijd van stikstofproblematiek en klimaatverandering duizenden bomen worden gekapt voor een tankstation en een verzorgingsplaats terwijl er binnen een kleine afstand vele andere tankstations zijn.” 

De partijen zien liever dat er een bord geplaatst wordt om automobilisten te verwijzen naar een van de vele tankstations in de buurt. Alberts (PvdA): “binnen een straal van 12 km zijn er diverse tankstations waar men terecht kan. In het buitenland zie je vaker verwijzigingen naar een tankstation iets van de snelweg af”. Slats (VVD) vult aan: “het rijksbeleid zegt dat er iedere 20km direct langs de snelweg een tankstation moet zijn, maar je gaat toch geen duizenden bomen kappen als je een paar kilometer verderop direct van de snelweg af een tankstation hebt staan?”

Zet cookies aan om de video te tonen.