Doorpakken met bouwen.

Veel inwoners van Ouder-Amstel zijn op zoek naar woonruimte. Tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen ging het er (terecht!) veel over. Ik sprak bijvoorbeeld mensen van wie de kinderen graag hier willen blijven wonen, maar geen (betaalbare) woning kunnen vinden. Steeds meer starters die hier zijn opgegroeid vertrekken daardoor noodgewongen. Ook sprak ik ouderen die zoeken naar geschiktere woningen, maar die zijn niet beschikbaar of extreem duur. De VVD wil dat jongeren en ouderen hier kunnen blijven wonen. Daarom is het bouwen van woningen voor ons een speerpunt!

Wij vinden daarbij dat bewoners uit onze gemeente voorrang moeten krijgen op nieuwe woningen. Dat lukt steeds beter. Wethouder De Reijke gaf vorige week n.a.v. onze vragen aan dat bewoners bij de bouwplannen voor het Compierterrein voorrang krijgen op een deel van de sociale huurwoningen en dat de ontwikkelaar ook op de andere woningen bewoners uit onze gemeente voorrang geeft. Top! Nu zorgen dat er wordt doorgepakt met de andere bouwplannen die al langer op de plank liggen!

Over doorpakken gesproken: het dichtgetimmerde Rabobankgebouw in Ouderkerk is ons een doorn in het oog. Gelukkig heeft het college direct actie ondernomen richting de eigenaar. We begrijpen zijn frustratie over het uitblijven van concrete plannen voor het centrum, maar dit kan niet! De participatie voor het centrumplan is in volle gang en met die uitkomsten moet wat ons betreft zo snel mogelijk een plan worden opgesteld en uitgevoerd. Niet eindeloos studeren, maar zorgen voor een mooi centum!