Goede gesprekken VVD met bewoners tijdens de campagne.

De verkiezingen zijn achter de rug. Ik blik hierbij graag even terug op de gesprekken die we de afgelopen weken hebben gevoerd en kijk vooruit naar de komende periode. Tijdens de campagne hebben wij goede gesprekken gevoerd op het dorpsplein in Duivendrecht, bij de supermarkten in Ouderkerk en in de Vrije Handel tijdens het VVD Inloopcafé. Er waren een paar onderwerpen die vaak terugkwamen: 

  • De woningnood. De VVD heeft zich de afgelopen 4 jaar ingezet om voorrang te realiseren voor bestaande inwoners uit onze gemeente op nieuwe woningen die gebouwd worden. Dat is gelukt. Ook de komende 4 jaar gaan we daarmee verder en richten ons op woningbouw voor jongeren en ouderen zodat de doorstroming op de woningmarkt tot stand komt. Daarbij zijn wij ook voor een zelfbewoningsplicht om te voorkomen dat investeerders de woningen opkopen en voor veel hogere bedragen in de markt gaan zetten. 

  • Aandacht voor groen. We kregen ook veel vragen over ons standpunt t.a.v. bomen en groenonderhoud. De VVD is voor het behoud van zoveel mogelijk groen. Bomen mogen alleen gekapt worden als het echt niet anders kan. Ook willen wij extra investeringen in het groen. Niet alleen in het onderhoud, maar ook investeren in extra groen. Zoals meer bomen bij de Ouderkerkerplas langs de snelweg en de aanleg van een groot park in De Nieuwe Kern. 

  • Zichtbaarheid van de VVD. “We hebben jullie de afgelopen 4 jaar weinig gezien” was een uitspraak die vaak langskwam. Dat klopt ook en dat vinden we erg jammer. Door corona konden door ons geplande activiteiten, zoals een bijeenkomst over de impact van de grote projecten op Duivendrecht en ons inloopcafé in de Vrije Handel de afgelopen 2 jaar niet doorgaan. Nu het weer kan zijn we o.a. van plan de komende 4 jaar weer meer van dergelijke bijeenkomsten te organiseren. Ook zijn we altijd benaderbaar voor een gesprek. Onze contactgegevens staan ook op de website van de gemeente. 

  • Lokaal versus landelijke partij. “ik stem liever op een lokale partij”. De VVD in Ouder-Amstel is net zo lokaal als andere partijen. Op onze lijst staan allemaal dorpsgenoten uit Ouderkerk en Duivendrecht. Nog niet uit de Waver, dus woon je in de Waver en herken je in onze standpunten? Sluit je bij ons aan! We bepalen zelf onze standpunten en hebben daarbij niets te maken met de landelijke partij. We zijn altijd bereikbaar voor een gesprek en hopen dat meer bewoners lid willen worden. Samen met de leden bepalen we onze standpunten. Ook hopen we de komende jaren meer bewoners aan ons te binden die actief willen worden bij de VVD. We hebben een mooie lijst mensen, maar we kunnen nog wel wat versterking gebruiken! 

Voor de nieuwe raadsleden begint het nu pas. Eerst moet een nieuw college gevormd worden. Dat proces is nu opgestart onder aanvoering van Ouder-Amstel Anders als grootste partij. De VVD wil graag de komende 4 jaar samenwerken met de hele raad, maar ook in een nieuw te vormen College van Burgemeester & Wethouders plaats nemen. De gemeente staat voor een enorme financiële uitdaging de komende jaren. Extra bezuinigingen vanuit het Rijk hangen als een donkere wolk boven de gemeente. Niet alleen bezuinigingen op de jeugdzorg, maar ook een lagere uitkering uit het gemeentefonds zorgen zoals het nu naar uitziet voor een enorm financieel tekort. Daarnaast heeft de ambtelijke organisatie van de gemeente de nieuwe raad ook gevraagd om versterking en staan er grote investeringen in de planning voor nieuwe scholen, het centrum van Ouderkerk en de leefbaarheid van Duivendrecht. De VVD heeft onder aanvoering van onze wethouder financiën de afgelopen 4 jaar de financiën op orde gebracht. Deze nieuwe uitdaging gaan we ook graag aan, waarbij we ervoor willen zorgen dat we de voorzieningen in onze gemeente (zoals zwembad en bibliotheken) openhouden en weer meer gaan investeren in de kerntaken van de gemeente. 

Tot slot, hartelijk dank aan iedereen die op de VVD gestemd heeft voor het vertrouwen! We gaan ons best doen om dat vertrouwen waar te maken!  

 

Frans Slats 

VVD Ouder-Amstel