Barbara de Reijke voorgedragen als burgemeester Blaricum.

Op 7 december is VVD wethouder Barbara de Reijke door de gemeenteraad van Blaricum  voorgedragen als burgemeester van hun gemeente. Wanneer de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zoals gebruikelijk de voordracht overneemt, zal zij op 8 februari 2023 bij Koninklijk Besluit benoemd worden. De VVD-fractie vindt het erg jammer dat zij onze gemeente gaat verlaten, maar is tegelijkertijd trots op haar benoeming.

Barbara was in onze gemeente sinds 2013 actief in de gemeentelijke politiek. Eerst als fractie-assistent, vervolgens als raadslid en fractievoorzitter en sinds 2018 als wethouder.

Ze heeft zich in Ouder-Amstel ingezet om de financiën op orde te krijgen, voor wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, sport en gezondheid en het laatste jaar ook de ontwikkeling van De Nieuwe Kern en Werkstad Over-Amstel, een gebied rond de Makro en de Johan Cruijff Arena waar rond de tienduizend woningen gebouwd gaan worden.

Barbara’s vertrek betekent voor de VVD Ouder-Amstel een groot gemis. Niet alleen zullen we haar missen als ons lokale boegbeeld, maar ook zullen we haar missen vanwege haar grote inzet voor onze gemeente, haar enthousiasme en als zeer gewaardeerd onderdeel van het VVD-team. We zijn er echter ook erg trots op dat zij voorgedragen is voor deze mooie positie als burgemeester en zijn ervan overtuigd dat zij een grote aanwinst voor Blaricum zal zijn.

Wij zijn inmiddels begonnen met het zoeken naar een geschikte opvolger.

Namens de VVD-fractie,

Frans Slats (fractievoorzitter)